Schipper

Hedda Schipper

Hoe lang?

Ik ben sinds 1997 advocaat en ben circa 2000 gespecialiseerd in familierecht, zowel nationaal als internationaal. In 2007 heb ik de specialisatieopleiding van de vFAS afgerond en sindsdien treed ik ook op als mediator.

Waarom?

Ik heb voor deze praktijk gekozen vanwege de variatie. In dit rechtsgebied komen juridische, psychologische en fiscale aspecten samen. Iedere zaak is weer anders, iedere cliënt is ook anders. Maar hoe groot de verschillen ook zijn, één ding komt steeds terug: mijn cliënten bevinden zich in een overgangsfase. Zij sluiten – al dan niet vrijwillig – een verleden af en gaan een nieuwe toekomst tegemoet. Met alle onzekerheden die daarbij horen.

Hoe?

Voordat ik een strategie bepaal, moet ik weten wat een cliënt drijft. Wat zijn de angsten, wat zijn de doelen? Wat is realistisch? Pas als dat duidelijk is, kan er een strategie worden bepaald.

Voor wie?

Ik geloof heel sterk in toegang voor het recht voor iedereen. Dat is mij met de paplepel ingegoten. Dit betekent voor mij dat ik ook toevoegingszaken aanneem. Helaas is de vergoeding in familiezaken zo laag, dat ik het mij niet kan permitteren om alle toevoegingszaken aan te nemen. Ik moet per zaak beoordelen of ik voldoende ruimte heb voor die zaak.

Keurmerken?

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten, de vFAS, de Mediatorsfederatie en High Trust van de Raad voor Rechtsbijstand.

Carrière?

Ik heb mijn stagetijd doorgebracht bij De Brauw Blackstone Westbroek. Het was destijds gebruikelijk om na 1,5 jaar te wisselen van sectie. Het eerste 1,5 jaar heb ik bestuurs- en milieurecht gedaan, daarna 2 maanden naar het kantoor in Londen, internationaal ondernemingsrecht. Vervolgens 1,5 jaar arbeidsrecht. Bij Krans & Van Hilten heb ik aanvankelijk arbeidsrecht en onteigeningen gecombineerd, maar ben ik al snel gevallen voor het familierecht. Daar heb ik ook de vFAS-specialisatieopleiding gevolgd. Vervolgens heb ik een aantal jaren bij  GMW Advocaten gewerkt voordat ik met twee andere advocaten HSM Advocaten oprichtte. Bij elk kantoor heb ik belangrijke lessen geleerd, die ik nog steeds dagelijks in de praktijk breng.

Prins Willemstraat 27 A
2584 HS Den Haag

+31 70 355 53 60
+31 6 41735016
schipper@advocatenkantoorschipper.nl

Top